Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med levering af fyringsolie

I fyringssæsonen kan det føles som om, at du konstant skal bestille fyringsolie for at holde dit oliefyr i gang. Det er derfor dejligt, hvis du falder over et godt tilbud med billig fyringsolie

Er du lige flyttet ind i en bolig med et oliefyr, og har du aldrig haft denne opvarmningsform før? Så kan du med fordel læse disse ofte stillede spørgsmål i forbindelse med levering af fyringsolie.

Hvordan skal tilkørselsforholdene være?

Der er faktisk flere forskellige ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med tilkørselsforholdene, når du skal have leveret fyringsolie. Disse ting er:

  • Da olien kommer i en stor tankbil, skal du sikre, at din indkørsel er bred nok til, at tankbilen kan komme ind. Bredden skal som minimum være på 3,5 meter. Men der skal også være plads i højden, hvor minimumskravet typisk er på 4 meter.
  • Har du træer i din indkørsel, skal du sørge for, at træernes grene ikke stikker ind over indkørslen således, at de rammer og eventuelt beskadiger tankbilen. 
  • Eftersom at en tankbil er stor og tung, må underlaget ikke være for blødt, så den synker ned og måske sidder fast. Veje må ej heller være sneet eller iset til.

Hvad sker der, hvis jeg bestiller for meget olie?

Det kan være svært at beregne præcis, hvor meget fyringsolie du har plads til i din olietank, når du bestiller olie. Det kan derfor ske, at du kommer til at bestille for meget olie. Under alle omstændigheder kommer du kun til at betale for den mængde olie, der kan være i olietanken. Oliefirmaerne har dog en minimumlevering, der normalt ligger på 700 liter.